Amsterdam

2014.10.13.

Alig vártam, hogy végre gép elé ülhessek és megoszthassam Veletek az Amszterdami élményeim, de amióta visszajöttem beteg vagyok, így erre csak most került sor..

Két barátnőnket mentünk meglátogatni 5-en lányok, így mondanom sem kell, az út elég kalandosra sikerült:) Még sosem voltam Hollandiában, de Amszterdam egyike volt azon városoknak, amelyeket mindig is szerettem volna meglátogatni. Csakis jó dolgokat hallottam róla, és amellett hogy elég drága minden, valóban egyetlen negatívumot nem tudnék mondani. Teljesen más világ, az emberek nyugodtak, boldogak és a feszültség semmilyen formáját nem mutatják (vajon mi lehet ennek az oka, azon kívül, hogy legális a mariuhuana fogyasztás és magasak a bérek..:D). Sőt az UNICEF felmérése szerint a holland gyermekek a legboldogabbak a világon.

Persze ki ne lenne boldog egy ilyen gyönyörű, hangulatos és tiszta városban, ami tele van kultúrával, látnivalókkal parkokkal és még a környezetet sem szennyezik annyira, mint egyes városok, vagy országok. Az első dolog, amit szemet szúrt, amikor megérkeztünk a bicikliző embertömegek  voltak. Mindenhol. Több bicikli volt, mint autó.

Hogy teljes legyen az amszterdami “feeling” mi magunk is biciklire pattantunk a három nap erejéig. Hét éve nem ültem biciklin így eleinte arra gondoltam, hogy az életemmel játszom azzal, hogy erre vállalkozom, de percek alatt belejöttem a tekerésbe.  Ráadásul a bicikliutak hihetetlen módon ki vannak építve, az autósok vigyáznak, és szinte mindenhol a bicikliseknek van elsőbbségük, épp bőrrel szóval túléltük. De csapatból voltak páran, akiknél az esés nem maradt el, szerencsére senki sem szenvedett komolyabb sérülést:D

Ez a három nap leginkább a városnézésről és a szórakozásról szólt, így a múzeumok most kimaradtak ( a Van Gogh-ot rendkívül sajnálom), de jártunk a gyönyörű és óriási Vondel parkban, virágpiacon, forró-csokiztunk, vásároltunk,  meglátogattuk a híres és számomra megdöbbentő Piros Lámpás negyedet és persze a Coffee Shop-ok sem maradhattak ki:) Utolsó nap eltekertünk Európa egyik leghíresebb és legrégebbi állatkertjébe, az Artis Zoo-ba, ahol órákig csak az Aquarium részlegen csodáltuk a szebbnél szebb korallokat és halakat. Elképesztő, hogy milyen színes és gyönyörű a tenger és óceánvilág!

És végül, de nem utolsó sorban sikerült megvásárolnom az első és várva várt Steve Madden cipőmet, aminek elképesztően örülök és alig várom, hogy egy outfit post keretében is bemutathassam nektek!:)

Love,

N

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply