Début

2012.10.07.

Szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy ez a post bemutatkozó jellegű. Az első tényleges bejegyzés ma este lesz látható!

„ A divat azok utánzása, akik különbözni akarnak azoktól, akik semmiben sem különböznek egymástól”

Karl Lagerfeld

Régóta terveztem, hogy blogot indítok, de eddig valahogy nem jött el az a pillanat, amikor tényleges belső elhatározásra jutottam volna, hogy megcsinálom, hiszen ez rengeteg munkát, időt, folyamatos kreativitást és még sorolhatnám mennyi mindent igényel..

Az elmúlt napokban felkértek, hogy írjak egy  rövid bemutatkozó cikket magamról, csináljak néhány képet egy szettről, írjam le pár szóban miért így válogattam, mi inspirált, milyen a stílusom. El is mentünk a legjobb barátnőmmel elkészíteni a képeket és utána nekiálltam írni… először csak percekig bámultam magam elé. .. Hol kezdjem? Miről írjak? Hogyan? .. Aztán elkezdett, “dőlni” belőlem a szó… – ez volt az a pillanat – minden jött magától és miközben írtam a rövid cikket megálltam, mert ennél többet éreztem magamban. Rengeteg mindenről tudnék írni, van véleményem, vannak ötleteim! Akkor miért ne kezdeném el most a saját blogomat?! Hát így történt…


Először is par szóban bemutatkoznék.
Drencseva Natali – amire az emberek általában százszor visszakérdeznek – Hogyan? Mi? Megismételnéd? – ezért én már csak úgy szoktam bemutatkozni, hogy Nati (sokszor ezt sem értik…).
Bolgár származású vagyok – innen ered a szörnyen bonyolult nevem-  de kiskorom óta, 18 éve Budapesten élek és ízig-vérig városi lánynak tartom magam.

Fél éve, egy  londoni utazásom során tudatosult bennem az, hogy divattal szeretnek foglalkozni. Úgy döntöttem, hogy tanulmányaimat nem a jogi egyetemen folytatom, hanem azzal foglalkozom, ami igazán érdekel és boldoggá tesz, így pótfelvételivel jelentkeztem a Modart Művészeti és Divatiskolába, ahol divatmenedzser szakon vagyok elsőéves hallgató. Bár még csak egy hónap telt el, mindennap úgy járok be, hogy tudom, ott a helyem, imádok ott lenni, tanulni, mert azt csinálhatom, amit szeretek. Elég ritka az, hogy az emberben 18 évesen ennyire erősen tudatosul , hogy mi akar lenni mivel akar foglalkozni, de aki tudja vagy érzi magában csak nem meri felvállalni esetleg a szülei a barátai vagy saját kétségei  miatt – azt arra biztatnám, hogy tegye meg és vállalja fel azt aki- / “a legnagyobb akadály a benned rejlő kétség a sikerben”/. Mert lehet, hogy nehézségek árán, de ha célba ér hihetetlenül boldog lesz tőle. Tudom, ez a “vállaljuk fel önmagunkat” szöveg elég közhelyesen hangzik, de  nálam bevált. Mérhetően boldogabbá teszi az embert.


Ez az úgymond életfelfogás tükröződik az öltözködésemen is.. Soha nem érdekelt az, hogy másoknak tetszem, vagy az, hogy olyan dolgokat vegyek, ami másoknak tetszik. Az pedig teljesen más kérdés, hogy divatosan és a stílusomnak megfelelően próbálok öltözködni. Mindig is magamnak és a saját elvarásaimnak akartam megfelelni. Persze jól esik hallani, ha valaki megdicsér, ilyenkor az ember önbizalma megnő, jobban érzi magát tőle. De ez nem lehet elsődleges szempont, legalábbis nálam nem az.

Sokszor érnek kritikák, amiket nem szabad felvenni, erre egy nagyon egyszerű példát tudok felhozni – a napokban néhány 30 körüli férfi nevetve megjegyezte, hogy miért van rajtam „kosaras cipő”.. /egy zarás wedge sneakerre gondoltak… / – ezen én jót mosolyogtam – ha el is kezdtem volna nekik előadni, hogy tulajdonképpen ez most egy elég divatos darab, fel se fogták volna, hogy miről beszélek. Ők nyilván még sohasem hallottak Isabel Marantról és az általa megteremtett divatról a magasított talpú edzőcipőkről. Én személy szerint imádom őket, ha tehetném az összeset megvenném Marc Jacobstól kezdve Zanottiig.. De nincsenek rá millióim, ezért próbálok a saját kereteimen belül gazdálkodni és árban kedvezőbbeket találni, melyek nyilván csak megközelítik az eredetiket, de lehet remek darabokat találni. Ez nem csak a cipőkre igaz, hanem az összes többi ruhadarabra is.

Nincs konkrétan meghatározva, hogy miről fogok írni és postolni. Mindig arról, amiről éppen aktuális, úgy érzem érdekel, van róla véleményem és esetleg tanácsokat, tippeket tudok adni az adott témával kapcsolatban! Mivel még teljesen kezdő vagyok ezen a téren, nem tudom mi fog kisülni ebből, mennyire fogom tudni átadni magam ez majd úgyis idővel kiderül… Remélem élvezni fogjátok!

Akármilyen kritikát, vagy véleményt szívesen fogadok!

nati.nanasfashion@gmail.com

 

Love,
N

„Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening.”

Coco Chanel

 

You Might Also Like

4 Comments

 • avatar
  tara 2012.10.08. at 14:33

  Gratulálok – végre valami eredeti! Ügyes vagy Nati!

 • avatar
  Marcsi25 2012.10.08. at 18:01

  Szia, én már kiraktalak a kedvenceim közé, és izgalommal várom a postjaidat:)

 • avatar
  Bb.Sophie 2012.10.08. at 18:27

  Manapság annyi 10enéves lány szájából hallani ezt, hogy “A divat az életem, ezzel akarok foglalkozni.” Közhely, de neked valahogy elhittem…
  Kíváncsian várom a folytatást. 🙂

 • avatar
  Nati 2012.10.08. at 19:38

  Köszönöm szépen! Nagyon jól esik ezt hallani!:)

 • Leave a Reply