Glamour Women of the Year

2013.03.18.

Szikszai Johanna

 

A 22 éves Békéscsabai lány idén jelölt a Glamour Women of the Year-en az év modellje kategóriában, olyan nevek mellett, mint Palvin Barbi és Axente Vanessa. Sokaknak ismerős lehet az arca a Devergo a New Yorker a Triumph az s.Oliver, vagy a Puma kampányokból. Jelenleg Párizs és Budapest között ingázik, és hamarosan  New Yorkba is ellátogat, ahol kétség kívül újabb sikereket fog elérni. Johanna képeken is nagyon tetszett de nagyon kíváncsi voltam arra, hogy milyen lehet élőben. Amikor beléptem a stúdióba éppen fotózták (egy gyönyörű, fehér, hátul kivágott ruhában) és annyira megfogott benne valami, igazi „természetes szépség” és az elképesztően pozitív kisugárzása mellett kedves és rendkívül intelligens is.

Meglepődtél a jelölésen?

Megmondom őszintén, számítottam rá, hiszen sikeres évet tudhatok magam mögött, de természetesen nagyon örültem neki és ezúton is köszönöm a jelölést!

Mikor „indult be” úgymond a modellkarriered?

16 éves korom óta modellkedem, ekkor megnyertem az Elite Model Look versenyt, majd részt vettem a nemzetközin megmérettetésen is, ahol szintén sikereket értem el, később egy hónapra Athénba utaztam, ahol szintén sok tapasztalatra tettem szert. 

Utolsó év a gimiben, közelgő érettségi… hogyan sikerült összeegyeztetned a munkát és a tanulást?

Az utolsó néhány hónapban inkább a tanulásra összpontosítottam, fontosnak tartom a továbbtanulás kérdését is. Másfél éve költöztem fel Budapestre véglegesen és jelenleg harmadéves vagyok a Szegedi Tudományegyetemen, levelező szakon, ezáltal könnyebben össze tudom egyeztetni a tanulást és a munkát.

Sokat utazol külföldre?

 Az ügynökségem által szinte hetente járok ki Párizsba. Köztudott, hogy a francia piac teljesen más, így az igények is különböznek. Sok kozmetikumokkal foglalkozó cég kér fel fotózásokra, név szernint a Sephora a Garnier, vagy a Maybelline.

Mondanom sem kell, mennyire szerencsés vagy, hiszen Párizs gyönyörű, de a nyelvtudás elengedhetetlen. Beszélsz franciául?

Sajnos nem, én angolul, németül és spanyolul beszélek.

Gondolkozol azon, hogy esetleg külföldre, mondjuk Párizsba költözz? Ez merőben megváltoztatná az életedet…

Egyelőre nem szeretnék elköltözni, szeretek itthon lenni, de nagyon örülök annak, hogy ennyit utazhatok, ilyenkor minden az „újdonság” varázsával hat rám. Jelenleg a párom és a családom is itthon van, ezek a dolgok is erősen ide kötnek.  De ha a későbbiekben az élet úgy hozza és kapok egy olyan ajánlatot, nem fogok ellent mondani.

Tehát jól értettem, komoly párkapcsolatban élsz? Úgy tűnik nem okoz gondot összeegyeztetni a munkát, a tanulást és a magánéletet, erre nem sokan képesek.

Igen, nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert két és fél éve boldog párkapcsolatban élek. Mivel mind a ketten sokat dolgozunk és én sokat vagyok külföldön, a kapcsolatunk a kölcsönös megértésen és bizalmon alapul. Balázs élsportoló – gátfutó, a 2012-es Londoni olimpián is részt vett.

A sport ezáltal a te életedben is fontos szerepet tölt be. Mivel tartod formában magad?

Igen kiskorom óta sportolok, leginkább futni szoktam. Ami a táplálkozást illeti, a pörkölttől kezdve az édességekig mindent megeszek… Szerencsés alkatom van, rendszeresen étkezem, jó néhány modellel ellentétben nem kell koplalnom, viszont egy-két apróságra odafigyelek, például nem nassolok éjjel nappal és a cukor helyett nyírfacukrot használok.

Divatszakmában, szépségiparban dolgozol. Milyennek jellemeznéd a stílusodat, mennyire öltözöl divatosan?

Nőiesen és sportosan öltözni egyaránt szeretek. Általában azt veszem meg, ami elsőre megtetszik, de sokszor fordult elő, hogy beleszerettem egy-két darabba, de nem vettem meg, mert nem illett hozzám. Szeretem az egyszerű, mégis divatos és stílusos dolgokat és a sok kiegészítő helyett én mondjuk egy extra szabásban látok fantáziát.

A beszélgetésünk azzal zárult, hogy Johanna kapott egy hatalmas csokor virágot az ügynökségétől születésnapja alkalmából, amin meg sem lepődök, mert hihetetlenül pozitív és kedves lány, nagyon szurkolok neki! Csütörtökön kiderül, hogy ki lesz a nyertes “az év modellje kategóriában”.

London

Barcelona

2012 – New Yorker kampány

2012 május – Glamour címlap

Francia Cosmopolitan

Love,

N

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply