Hardwell – interview

2015.07.15.

44

2013-ban hallottam először a Hardwell nevet, nem sokkal az akkori Balaton Sound kezdete előtt. Az odavezető egy órás úton a “Hardwell on Air”-t hallgattuk a barátnőimmel maximális hangerővel. Pillanatok alatt a kedvenc DJ’m -é vált. Olyan zenét játszott, amit ezelőtt nem igazán hallottam és nem is gondoltam, hogy megszeretek. Más volt, mint a többiek. Ráadásul akkor még csak 25 éves volt. A “rajongásunk” addig fajult, hogy az akkori Hardwell koncerten befurakodtunk az Aréna első soraiba… Életem legeslegjobb bulija volt. Végig ugráltuk és végigkiabáltuk, gyakorlatilag transz közeli állapotok uralkodtak..(még valakinek a nyakába is felültem..:D) Akkor határoztam el – két éve – hogy egyszer az életben meg szeretném ismerni azt személyt, aki  a Hardwell név mögött rejtőzik.

És pár napja megismertem, ezzel pedig óriási álmom vált valóra! Nagyon köszönöm Orbán Petinek, a Massive Vibes (érdemes belehallgatnotok a magyar DJ páros zenéibe, ha szeretitek a electro dance műfajt!!:)) menedzserének, hogy mindezt lehetővé tette és a Marie Claire-nek, akik szinten rengeteget segítettek!

Az interjú a pénteki koncert előtt történt a backstage-ben. Szerintetek izgultam….?!:D Az idegesség viszont abban a másodpercben elszállt, ahogy beléptem a kis terembe.. Robert mosolyogva ült a kanapén két kollégájával és olyan lazán és lelkesen válaszolt minden kérdésre, hogy magam sem hittem el..

  1. Nem tudom kiverni az I AM HARDWELL dokumentumfilm egyik jelenetét a fejemből  – körülbelül 15-16 évesen egy felnőttekkel körülvett asztalnál kijelentetted, hogy az a célod 10 éven belül, hogy a világ első számú Dj-e legyél. És pontosan úgy lett, ahogy mondtad. 25 évesen a DJMAG megválasztott és 26 évesen szintúgy! Milyen érzés? // At I am Hardwell documentary there is a scene when you were sitting around a table surrounded with a bunch of adults, asking you what do you want to be, what goals you have for the future? Your answer was “I want to be number one DJ in the world in 10 years”. And you did exactly as you said. You were chosen for DJ mag’s first place at the age of 25 and the a year later too! How does that make you feel?  

Csodálatos érzés az, hogy valóra vált az álmom. Mindig is érdekelt a zene, főleg az “electronikus dance” műfaj és igazából mindig is DJ akartam lenni. Amikor a srác megkérdezte, hogy mi a legnagyobb álmod, csak arra tudtam gondolni, hogy olyan akarok lenni, mint a példaképem – Tiesto, aki akkoriban első helyen szerepelt a ranglistán.

//I think its amazing. Its always a great thing to fulfill your dreams. I always been into music especially in electronic dance music. I also always wanted to become a DJ and when the guy asked what’s your biggest dream I said I wanna’ be like my role model Tiesto, who was number one Dj in the world.

  1. If you can dream it you can do it? Mondhatjuk, hogy ez a mottód? // “If you can dream it you can do it”. Can we say that this is some kind of a motto of yours? 

Mondhatjuk, igen. Szerintem ez egy olyan életfelfogás, ami azt közvetíti, hogy bármi lehetséges, csak akarni kell! Persze ez rengeteg kemény munkával, elkötelezettséggel és felelősséggel jár, beszéljünk bármely szakmáról. A lényeg, hogy tűzzünk ki egy célt magunk elé, és higgyünk abban, hogy képesek vagyunk elérni.

//Well I think it’s a really great model – it’s all about if you want something you can achieve it no matter what just  go for it! It’s a lot of hard work, a lot of dedication no matter which job you have or which goal you set for yourself, everything is possible you just have to believe it.

  1. Amikor 14-15 éves kordban elkezdtél különböző klubokban játszani, a szüleidnek veled kellett jönniük. Hogyan befolyásolta a pozitív, támogató hozzáállásuk  a karriered? // When you started playing in different clubs at the age of 14-15 your parents had to come with you. They seem extremely supportive. How did their helpful attitude influenced your career?

Szerintem sok szülő gondolja azt, hogy a gyerekének először el kell végeznie a gimit, mielőtt belevágna valamibe. Ők látták bennem a szenvedélyt a zene iránt, és már a kezdetektől fogva támogattak és segítettek! Minden szülő örül annak, ha a lányában, vagy a fiában meglátja elkötelezettséget valami iránt, legyen az bármi. Ilyenkor segíteni és támogatni kell őket!

They definitely helped my career. My parents always supported me since the very first beginning. I think that a lof ot parents would say to their kids –  first finish your school and then you can go for your dreams. They saw my passion. That’s a great thing for all the parents in the world that you see your daughter your son dedicated to something support it no matter what it is.

  1. Mi legjobb része a munkádnak?// What do you love the most about being a DJ?

Egyesíteni és boldoggá tenni az embereket. Látni, hogy a világ minden tájáról érkeznek a koncertekre és együtt táncolnak, együtt örülnek. Hihetetlen érzés.

//The best part is uniting people, making people happy, and making people dance. I am able to travel around the world and I see only happy people, everybody is in the party mood,  I can make make people dance and unite them from all over the world because of my music and that’s definitely something incredible.

  1. 5. Hány fellépésed van egy évben? // How many gigs do you have  a year?

Ebben az évben nem volt olyan sok, mint eddig. Körülbelül 150 show-m van, tavaly 250 volt.

//This year I have not that many gigs as I had before. This year I have around 150 shows but I used to have 250 shows a year.

  1. Ez elképesztően sok. Ennek biztosan hatása van a magánéletedre. Beszélhetünk-e itt egyáltalán magánéletről?// That’s insane! How does this effects your private life? Are we even talking about one?

Nincs magánéletem (nevet) De viccet félretéve, szörnyen nehéz normális életet élnem, hiszen mindig mozgásban vagyok. Amikor több napot töltök el Vegasban, próbálom felvenni a kapcsolatot a barátaimmal és elmenni velük valahova..

//There is NO private life (laughing).. Okay seriously,  it’s really hard to have a normal life, I’m always on the road. When I stay for a couple of days in Vegas I always try to find my friends there.

  1. Minden barátod szakmabeli, vagy tartod a kapcsolatot a “régi” barátaiddal is? Are all of your friends DJ-s or you keep in touch with your old friends? 

Leginkább a régi barátaimmal tartom a kapcsolatot!

//I definitely keep in touch with my old friends too!

  1. Dyro-val és Dannicel turnézol, ők is közel állnak hozzád?//You also go to the Canadian Bus Tour with Dyro and Dannic. Are they close to you as well?? 

Igen! Dannic-et 11 éve ismerem. Egy helyről származunk.

//Yes! I know Dannic for 11 years now. We grow up in the same hometown!

  1. A dokumentumfilmben elhangzott, hogy Hardwell Robert alteregója. Hardwell tömegeket mozdít meg, inspirál és derít jókedvre. Az embereknek biztosan rengeteg elvárásuk van vele szemben és ez óriási nyomással járhat. Hogyan találod meg az egyensúlyt a két személyiség között?//At your documentary movie you said that Hardwell’s like an alter ego for Robert. Hardwell is someone who inspires people, who people look up for, who moves crowds. And because of that people must have so many expectations from you.. How do you handle this pressure, how do you fin balance between being Robert and being Hardwell at the same time?

Magától jön minden. Jelenleg szerencsére olyan fantasztikus pozícióban vagyok, hogy nem próbálok nem azon stresszelni, hogy milyen is a világ első számú Dj-nek lenni, egyszerűen csak élvezem amit csinálok,  hiszen a saját álmomat élem meg nap, mint nap.

//I think it goes by itself. I was always thinking about the pressure becoming number one DJ in the world what’s next you know what’s the next step and I realized that I am in such an amazing position right now that I just wanna’ enjoy what I’m doing! I think that it’s more important than keeping in mind that is goes with a lof ot pressure. I am living a dream right now. It’s something that I should enjoy instead of thinking about pressure!

10. Divatbloggerként és divattervezőként meg kell, hogy kérdezzem – mekkora időt fordítasz egy fellépés előtti outfit kiválasztásához? Követed a trendeket, vagy leginkább a kényelemre utazol? // As a fashion blogger I have to ask, how do you choose an outfit for a show? Are you following trends, or you just put on something you find in the suitcase?:) 

Szeretem a divatot! Sőt még néhány divatblogot is követek Instagramon. Amióta ennyit utazom leginkább online rendelek ruhákat!

//Well, I like fashion! I also follow a couple fashion blogs on Instagram too. Since I’m travelling so much I just buy a lot of clothes online and have them sent to my house. It’s the easiest way for me.

11. Mikor pihensz?/  Do you ever rest?

Próbálok minél többet pihenni, de szeretem nyomon követni más DJ-k munkáit, fellépéseit, fesztiválokra járni.

//I try to rest as much as possible. But I always like to go out check other Djs or check out  festivals.

12.Hihetetlen, hogy a rengeteg fellépés között még azokra is gondolsz, akik segítségre szorulnak. Nemrég jelentetted be a  United We are jótékonysági szervezetedet létrejöttét. Mumbaiban teljesen “ingyen” fogsz fellépni a bevételt pedig az Indiai gyermekek taníttatására fordítjátok. Ez fantasztikus. Honnan jött az ötlet? // It’s incredible that besides all the shows you have to attend to and all the job you do, you also have time to make something good. You launched your charity foundation United we are not too long ago. You will play for free in Mumbai and offer the money to the education of Indian children. What was the story behind all of this? How did you came up with the idea?

Amikor legelőször Indiában játszottam és a fesztivál felé tartottam az időjárás szörnyű volt, és út közben arra lettem figyelmes, hogy a hirdetőtábláim alatt kis gyerekek remegtek a hidegtől. Ez teljesen felforgatott bennem mindent – azért mentem oda, hogy a koncerttel  boldoggá tegyem az embereket, nem számítottam ilyen látványra. Azt gondoltam szeretnék visszaadni valamit nekik! Így jött az ötlet, hogy ingyen játszom Mumbaiban és az összes bevételt különböző segélyszervezeteknek ajánljuk fel, akik arra fordítják a pénzt, hogy a gyerekek ingyen járhassanak  iskolába 6. osztályig!

//Well the first time I played in India I am Hardwell show it was a super bad weather and when I drove to the festival side I saw homeless kids seeking shoulder underneath my billboard and it really turned me upside down. I was coming to a country to make people happy and then I saw these children under my advertisement it was weird…… I felt like this country needs something back. That’s how I came up the idea to do the biggest guest list thing in Mumbai,  and put all the money back to foundations – so the children can go for the first six years of school for free.

13. Ez nem az első alkalom, hogy Magyarországon jársz. Mik az eddigi tapasztalatid? Sikerült látnod valamit a városokból, Budapestből?Hogy működik ez egyáltalán? Elmész fellépni valahova játszol pár órát, aztán indulsz is a világ másik végére? // That’s not your firs time in Hungary. What were your previous experiences? Could you see anything from the cities, from Budapest? Or how does this goes in general? You play somewhere and then you leave to play at the other side of the world?

Már harmadik alkalommal játszom Magyarországon! Sajnos a reptéren a koncerten helyszínén és a hotelszobámon kívül nincs lehetőségem “városnézésre”.. Ma este továbbrepülök Szerbiába és ott fogok játszani!

//Yes, it’s my third time in Hungary! Most of the time I am just travelling going to the airport and the festival and to the hotel. Tonight I am also playing in Serbia!

14. Mik a terveid a jövőre nézve? // What are your plans for the future?

A legeslegfontosabbat – élvezem azt, amit csinálok! Vannak új számaim is, de jelenleg új album nincsen tervbe véve!

Enjoying what I am doing most importantly, I have a lot of new music, I don’t have plans for a second album yet, so we will see, and I am just really enjoying what I am doing right now!

1Love,

N

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply