H&M 2013 Spring

2012.11.30.

Men’s vs. Women’s

A 2013-as tavaszi kollekciót volt szerencsém már hetekkel ezelőtt megtekinteni a katalógus révén, amit sikerült megkapnom. Miután végiglapoztam az volt az első benyomásom, hogy a férfi kollekció sokkal jobb és sokkal kelendőbb lesz mint a női. A kollekcióban a krémszín a fekete a piros az olajzöld a sötétszürke és a farmerkék dominál. Letisztult és ezáltal hordható darabokat sikerült alkotniuk, melyek nem csak aktuális stílusirányoknak felelnek meg, szerintem nagy sikere lesz.

A női kollekció annyira nem került közel a szívemhez, de van pár darab, ami megfogott. Az ananász mint fő minta/motívum visszaköszönt a pólókon, ékszereken és cipőkön egyaránt. Az egyik kedvencem az áttetsző maxiruha – a kritikusok szerint ez lesz a legkelendőbb – hát ezzel egyenlőre egyet értek. A domináns színek megegyeznek a férfi kollekció színeivel. Ami szintén nagyon tetszik a bézs motoros dzseki.

A kiállított darabok a Vörösmarty téren található showroom-ban voltak megtekinthetők délután 1-től 6 óráig. Nem mondhatom, hogy sokan lettek volna, hiszen semmilyen nagyszabású rendezvényről nem volt szó, a látogatók számára ez azért kiváltság , mert 2 hónappal a megjelenés előtt testközelből megtekinthetik és felpróbálhatják a ruhákat. Az efféle rendezvényekre a törzsvásárlókat, újságírókat, bloggereket, szakmabelieket hívják meg. Mint már említettem a ruhák nem hatottak rám az újdonság varázsával, de elmondhatom jó néhányról, hogy élőben szembetűnően jobbak voltak. Sajnos a katalógusban bemutatott ruhák 50-60 %-a lesz kapható nálunk, de ez nem meglepő, mivel itt sosem, vagy nagyon ritkán jelennek meg a teljes kollekciók. Amit muszáj megemlítenem az a fekete táska két oldalán felfutó szegecsekkel első látásra beleszerettem, de valahogy úgy érzem áprilisra nem egy embernél fogom látni, azt hiszem ez lesz az új ” Zara-s csónaktáska”szóval le is tettem róla.

A kollekció január közepétől lesz kapható a boltokban.

Love,

N

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply