It Look Divatdiktátorok – A koncepció születése & szombati fotózás

2013.10.30.

Múlt hét szombaton végre sor került a várva várt fotózásra, a L’Oréal székházában, így ezúton is szeretném/szeretnénk megköszönni az egész csapatnak, akik hihetetlenül profik voltak, és nagyon jó volt velük együtt dolgozni. Pillanatok alatt megvalósították az elképzeléseinket mind smink mind haj szempontjából.

Lilivel reggel 11-re érkeztünk zacskókkal és ruhazsákokkal megpakolva, izgatottan és kíváncsian. Én, személy szerint egyáltalán nem tudtam mire számítsak, vettem már részt jó pár fotózáson, de ilyen jellegűn még nem. És bevallom, ezt élveztem eddig a legjobban. Valószínűleg azért is mert most mi lehettünk a középpontban, a mi ötleteinket segítettek megvalósítani, és ezt rendkívül nagy dolognak tartom.
Rá is térnék arra, hogy miért is választottam/választottuk azokat a ruhadarabokat, amiket majd hamarosan láthattok a fotón, mi volt a koncepciónk és mi ezzel a mondanivalónk.
Szerencsére Lilivel rettenetesen hasonlítunk egymásra, ezért semmilyen félreértés, vagy egyet nem értés nem játszott szerepet. Már az első pillanattól kezdve egy hullámhosszon voltunk és szinte beleláttunk egymás fejébe. Én tudtam, hogy ő mit szeretne és fordítva.

Egy valamit tudtunk: nem akartunk „átlagosak” lenni. Sem  bőrkabátot, kockás ceruzaszoknyát, vagy boyfriend nadrágot nem szerettünk volna visszalátni a fotón, mert sejtettük, hogy ezt sokan választják majd. Persze a hétköznapokban én is sokszor hordok hasonló cuccokat, hiszen divatosnak divatosak, de úgy gondolom, hogy egy ilyen jellegű versenyen, valami különlegesebbel kell előrukkolni.

Így hát a választásunk hosszas tanácskozás után egy „glossy” Isabel Marant for H&M magasított, kissé lógósabb nadrágra illetve egy szintén Isabel Marant for H&M fekete-fehér dzsekire esett, amit gyönyörű narancssárgás piros és fém applikációk díszítettek. Szabását tekintve kissé a Chanel tweed kabátra hajazott és mondanom sem kell, hogy teljes megszállottjaivá váltunk, így a fókuszt is rá helyeztük. Ezért alulra, egy teljesen egyszerű, szürke „crop topot” választottunk.

A cipőn rengeteget gondolkoztunk, legyen platform, vagy ne legyen..? Végül amellett döntöttünk, hogy igenis legyen. Lilihez sokkal jobban illik egy ilyen jellegű cipő, mint mondjuk egy hegyes orrú egyszerű darab.

A kiegészítők kérdése, szintén fejtörést okozott, hiszen így is elég extrém ruhadarabokat választottunk, nem akartunk túlzásba esni, de végül arra jutottunk, egyszer vagyunk itt, miért is ne csinálhatnánk valami mást, valami extrábbat, persze a jó ízlés határain belül. Így hát az egészet feldobtuk egy F&F bőrkesztyűvel, egy levél alakú csillogós füldísszel és egy arany nyaklánccal.

Sokat tanakodtunk a táska-kérdésen is. Nekem már az első perctől fogva konkrét elképzelésem volt arról, hogy ha használunk táskát, az csakis magyar tervezőtől legyen. Egyrészt azért, mert fontosnak tartom a hazai divat, akár ilyen módón való segítését előresegítését, más részt pedig, ha táska és magyar tervező, akkor Anh Tuan. Imádom a stílusát, és azt a minőséget, amivel dolgozik, és amit képvisel. Tuan örömmel segített nekünk a választásban, amely végül egy fekete, bőr táskára esett.

Lili sminkje és haja gyönyörű lett, pontosan az volt, amit szerettünk volna, nem túl erős tusvonal, narancssárgás piros rúzs, féloldalas hullámos haj… Tökéletesen beleillett a koncepcióba, gyönyörű volt és a képek szuperül sikerültek. Már nem kell sokat várnotok rájuk, november 1.-én indul a közönségszavazás, ahol nagyon-nagyon számítunk rátok!

(Arról, hogy én mit viseltem, és miért a következő bejegyzésben olvashattok!:)

Love,

N

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply