Italy

2018.04.28.

Sziasztok:) Egy kicsit elmaradtam ezzel a blogbejegyzéssel, mert pontosan egy hete jártunk ezeken a gyönyörű helyeken és most ismét Olaszországban vagyok, de egyszerűen a kettő között egyáltalán nem volt időm gép elé kerülni… Ezért most próbálom utolérni magam. Rebinek az volt a kérése, hogy utazzunk el a Szülinapja alkalmából, és ezt hiszem nagyon eltaláltuk a helyszínválasztást. A Braies-i tavat néztük ki úticélnak ( Oszták-Olasz határtól nem messze) és a szállásfoglalást is próbáltuk a környékre belőni, mert pont a tó mellett már nem volt hely és egyébként dupla annyi lett volna. Szerettünk volna olyan helyre menni, ahol a természetben vagyunk, távol a nyüzsgéstől és igazán tudunk pihenni. Szerencsére az utazás még  a tervezettnél is jobban sikerült, mert a környéken rengeteg felfedeznivaló volt. A vlog  nagyon-nagyon jó lesz, pár nap és meg is nézhetitek a csatornán:) (Ps.: Alakítottam megint…)

A szállásunk

Teljesen véletlenül sikerült ilyen fantasztikus apartmant foglalnunk, ahonnan kívánni sem lehetett volna szebb kilátást! Sőt igazából ez a látvány überelt minden szállodát, ahol eddig voltam. Az volt az egészben a legjobb, hogy rajtunk és a ház tulajdonosán kívül senki az ég világon nem volt a környéken. A teheneket leszámítva 😀 Mert legnagyobb meglepetésünkre, az autóból kiszállva iszonyúan büdös szag fogadott minket (nem írom le, szerintem tudjátok mire gondolok), de meg lehet szokni egy pár óra alatt… Ezt leszámítva tényleg minden fantasztikus volt, csak kocsival érdemes idejönni, mert elég kanyargós út vezet fel ide. Ha érdekel Benneteket a pontos hely, írjatok üzenetet instagramon:)

Lago di Braies – nem éppen egy befagyott tóra számítottunk, de így is gyönyörű volt, és az egészben az volt a legszürreálisabb, hogy körülbelül 25 fokos melegben izzadtunk, miközben mindenhol körülöttünk hó volt…

Lago di Dobiaccio – A kis tavacska szintén a környéken található, körülbelül 30 percre volt kocsival a szállásunktól, itt tudtok vízibiciklit bérelni, és a part mellett van egy nagyon jó étterem, ahonnan a kilátás is szuper, nagyon tudom ajánlani!

Túra… – Lago di Sorapis

Ez egy érdekes történet, hamarosan kint lesz a vlog és szerintem rengeteget fogtok majd nevetni rajta… Egyrészt mert sportcipőben indultunk el megkeresni Lago di Sorapis-t, ami mint kiderült, egy elég nehézkes túraútvonal mentén közelíthető meg. Először megpróbáltuk a könnyítettet, de ott 60-70 centis hó volt, majd találtunk egy másikat, ahol majdnem eljutottunk a célig, de pont előtte megállított minket egy hólavina, amin már sajnos nem tudtunk átmászni, de nagyon jó élmény volt, és nyár végén szeretnénk visszajönni ( remélem addig elolvad a hó is:D és szerintem felfogadunk egy túravezetőt…)

Love,
N

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply