Karácsonyi gyűjtés

2016.12.05.

Sziasztok:) Idén, Karácsony előtt szeretném újból a segítségeteket kérni! Amióta megalapult a “Lotus by Nana’s” és amióta lement a rendezvényünk próbálok ugyanolyan intenzitással részt venni a kórház és a gyerekek életében, és segíteni, ahogyan tudok. Körülbelül 2 héttel ezelőtt betekintést nyertem a zeneterápiás módszerbe is, ami fantasztikus élmény volt és még engem is teljesen elvarázsolt. Látni, hogy nem minden betegségre a gyógyszer a megoldás, hogy a művészettel is meg lehet nyitni a gyerekeket.

Sokan, még  a barátaim és a családom közül sem értik, hogy hogyan tudok időnként bemenni az intenzív, vagy a koraszülött osztályra, anélkül, hogy ne omlanék össze teljesen lelkileg. A helyzet az, hogy sehogy. Már kétszer jártam az intenzíven, ahol szinte másodpercek alatt, akarva akaratlanul is az ember könnyekben tört ki…Olyankor mindig napokra megváltozom, zárkózottabb vagyok és mindent átértékelek magam körül. Rájövök, hogy az életben mik is az igazán nehéz dolgok és kik azok, akiknek valóban nehéz sorsuk van. Hogy meg kellene becsülnöm mindekit aki körülvesz és az egész életemet unblock úgy, ahogy van rosszat és jót is beleértve. Ilyenkor még egy dologra jövök rá újból és újból.. Hogy mennyire anyagias és tárgyi világban élünk. Hogy az emberek hajlamosak szórni a pénzt olyan dolgokra, amelyktől sem többek sem boldogabbak sem szebbek nem lesznek. És hogy mennyire elmegyünk egymás mellett…  Mert van valami – egy megbeszélés a fodrász egy buli egy telefonhívás az instagram – ami mindig fontosabb lesz a lényegnél. Pedig semmibe sem kerül odafigyelni másokra –  a családunkra, a barátainkra a körülöttünk lévő emberekre és azokra, akikre más nem figyel. Pedig a probléma ott van és létezik csak nagyon kevesen vannak azok, akik tesznek is valamit annak érdekében, hogy a dolgok változzanak.

Mennyivel másabb lenne a világ, ha mondjuk az emberek csak egyszer lemondanának valamiről ami szerintük nekik fontos és helyette egy mikuláscsomagot vennének egy kisgyereknek, aki még soha életében nem kapott ajándékot, vagy éppen most került ki az intenzív osztályról. Tudom, hogy ezek utópisztikus gondolatok, de ha már egyetlen egy emberben felébreszt valamit ez a bejegyzés, akkor már megérte:)  Mennyivel másabb lenne minden, ha észrevennénk egymást. Erre szeretnélek kérni Benneteket. December 8-án a délelőttömet a Bókay Klinikán fogom tölteni sok mindenkivel karöltve, hogy kioszthassunk minden bent fekvő vagy bent lévő gyereknek egy mikuláscsomagot. Ha szeretnétek Ti is csatlakozni a kezdeményezéshez és segíteni nekünk, akkor kérlek, Titeket, hogy vegyétek fel velem a kapcsolatot e-mail-en keresztül. BÁRMIT elfogadunk, amire a kórháznak és a gyerekeknek szüksége lehet(lista az esemény leírásában:https://www.facebook.com/events/1099505173500026/) és mindent a klinikán, vagy a NANA’S üzletben vagy a veszünk át, nyitvatartási időben (H10.30-P18.30, SZ:11.00-16.00, 1061, Bp., Székely Mihály utca 8.)

IMG_0964JPEG

Nagyon örülök annak, hogy amióta a kezdeményezés elindult rengetegen csatlakoztak hozzánk, az Őrangyalok Ligáját és a Lidl Magyarországot pedig külön kiemelném, mert ők segítenek nekünk megvalósítani a kórház kívánságait a 8-ai rendezvényen:)

Ha úgy érzitek, hogy más módon szeretnétek segíteni:

Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány

Bankszámlaszám: 10100792-04119200-01003009

Adó 1% esetén: 18222432-1-42

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply