Madrid

2013.01.25.

Time for Tapas

Sajnos csak két és fél napot töltöttem Madridban, így annyira részletes képem nincs a városról és kultúráról, de, amit kiemelnék az a spanyol konyha sokszínűsége. Akármerre indultunk, olyan “tapas” bárokba ütköztünk, ahol akaratom ellenére is halálra ettem magam. Szerintem az elmúlt egy hónapban nem ettem annyit, mint ebben a két napban… kagyló, tortilla, paela, halak, rákok és még sorolhatnám. Ja és a macaronok mindenhol, még a McCafé-ban is… még a csapból is az folyt…Pár év és itthon is ez lesz, így is egyre több helyen ütközünk bele a legjellegzetesebb francia cukrásztermékbe.

Az Inditex lánc összes boltja megtalálható a városban – Zara, Stradivarius, Bershka, Pull&Bear, Oysho, Zara Home, Uterque – és a kollekciók is szinte mindenben egyeznek, az árakban minimális eltérések vannak.Sikerült nem egy órát eltöltenem  az El Corte Ingles-ben, vagyis Európa legnagyobb áruházláncában és ami rögtön szemet szúrt az egy Valentino “doctor bag” volt 60 euroért (nyilván nem a legutolsó kollekcióból).

 Rengeteg más számomra ismeretlen boltra bukkantam, (Pl.  Sfera, Blanco). Eddig a Blanco-ról csak hallottam – sajnos nálunk nem túl ismert márka, de stílusban azonos és árban is egyezik a többivel. Valahogy mégsem ezekből az üzletekből vásároltam, maradtam a megszokottnál.

 

Fehér, kötött ruha: H&M (10 euro)

 Szegecses bőrszoknya – Zara (12 Euro… nem fűzök hozzá semmit:)

Loafers: Zara( 22 Euro)

Karkötők: Parfois (3 és 5 Euro)

Love,

N

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply