Miről árulkodik a parfümöd?

2013.11.07.

“Egy olyan illatot, szeretnék, amely pontosan olyan, mint egy NŐ.” Egyszerre káprázatos és végtelenül csábító. “Azt szeretném, ha létrehoznánk a nő természetes illatát, mesterségesen. Azért mondom azt, hogy mesterségesen, mivel ezt laboratóriumokban fogjuk megalkotni. Olyan illatot akarok, amely letisztult” 

Gabrielle Chanel

 Ez volt Gabrielle Coco Chanel kérése Ernest Beaux, francia származású illatszerész felé, amikor a No 5 parfüm ötlete “kipattant” a fejéből. Természetesen férfi legyen a talpán, aki nem valósítja meg Gabirelle elképzeléseit.

Nem kevesebb mint 80 féle összetevővel alkotta meg illatkompozíciót 1921-ben. Az ötös számot pedig azért kapta, mert a Mademoiselle az ötödik mintát választotta ki.

Mi mindenre képes egy illat? Felidéz bennünk jó és rossz emlékeket, embereket, helyszíneket, ételeket, és még sorolhatnám…

Szerintem mindenki tudja, hogy akár párválasztásnál mekkora szerepet játszanak a feromonok és az illat. Ha nem tetszik az illető parfümje, vagy illata, máris mínusz ponttal indul. Hiszen a parfüm nagyon sokban hozzátesz a megjelenésünkhöz és az egyéniségünkhöz, egy szóval, ÖLTÖZTET.

Sohasem éreztétek magatokat kellemetlenül, amikor véletlenül a reggeli nagy sietségben, elfelejtettetek parfümöt spriccelni magatokra? Velem többször is előfordult.  Én ezért általában magamnál hordom az aktuális kedvenc parfümömet.

Még egy javaslat: Ha úgy érzitek megtaláltátok a hozzátok tartozó illatot, ne cseréljétek le. A szeretteid hozzá szoknak, ahogy megérzik valahol rád fognak majd asszociálni.

Szerezzétek be a kedvenc illatotokat, 20%-al olcsóbban a JOY NAPOK jóvoltából, november 8-tól 10-ig!

Íme az én kedvenc illataim, amiket már évek óta használok (és minden valószínűséggel életem végéig fogom, hacsak meg nem szűnik a széria..)

1. Dolce & Gabbana – L’imperatrice : 18 990 Ft

Kuponnal: 15 190 Ft

2. Ralph Lauren Candy : 11 990Ft

Kuponnal: 9590 Ft

3. Escada : 15 500 Ft

Kuponnal: 12 400 Ft

4. Aqua di Gioia : 12 990 Ft

Kuponnal: 10 390 Ft

És végül a legeslegjobb férfi parfüm a világon:

Chanel Allure Homme: 19 500 Ft

Kuponnal: 15 600 Ft

 

Love,

N

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply