NYFW 2014 SPRING/SUMMER – ready to wear

2013.09.09.

 Round 1

A NYFW 4. napjánál járunk, ami azt jelenti, hogy az elkövetkezendő 8 nap még jó pár tervezőt és bemutatót tartogat számunkra. Olyan neveket, mint Tom Ford, Burberry Prorsum, Christopher Kane, Marc Jacobs vagy Calvin Clein. Természetesen az eltelt négy nap kollekciói is lenyűgözőek voltak, amelyekből szinte tökéletes pontossággal körvonalazódtak a  jövő tavasz/nyári szezon trendjei.

Majdhogynem az összes kollekció domináns színe a fekete és a fehér volt. A fáradt neon színeknek szerencsére búcsút inthetünk, helyettük a pasztell színek, a halvány lila, a matt-sárga és a narancssárga-piros kombinációja lép életbe.

Ami az anyagokat  illeti, bőr bőrrel, rengeteg selyem, csipke és sok-sok fodor. Az idei minta és virágőrület sem a múlté, sőt, újabb fénykorukat élik.

A kifutókat uralja a 90-es évek divatja, a magas derék, a harang és ceruzaszoknya (szigorúan térd alatti hosszal), oversized pólók, kabátok, és természetesen a fehérneműhöz, vagy fűzőhöz hasonló rövid crop topok is jelentős alappilléreit teszik majd ki a 2014-es szezonnak.

Kissé hosszadalmas é unalmas lenne végigelemezni mint az X márkát, ezért inkább osztályoztam őket.

Muszáj megemlítenem néhány nevet az eddigi kedvenceim közül: Monique Lhuillier, Delposo, Hervé Léger by Max Azria, Zac Posen, Mara Hoffman, Prabal Gurung és Christiano Siriano. Diane von Furstenberg sem hiányozhat a listáról, akinek a ruháit eddig kifejezetten utáltam, de a mostani show-ja elképesztőre sikeredett, mind a ruhák, mind a modellfelhozatal szempontjából. Még Naomi Campbellt is láthattuk a kifutón.

MONIQUE LHUILLIER – Imádtam a színeket, az anyagokat és a formákat,  óriási kedvenc! 10/10

DELPOZO – a spanyol márkát eddig nem igazán ismertem, de a bemutató után finoman szólva beírta magát  a kedvenceim közé, szintén 10/10.

HERVÉ LÉGER by MAX AZRIA – fekete, fehér, rengeteg bőr és cipzár jellemzi. Kissé talán fetisiszta, de ennek ellenére mégis kifinomult és nőies, a határokat pedig épp hogy csak feszegeti.  10/9!

JASON WU -10/7.5

DIANE VON FURSTENBERG 10/8

ZAC POSEN – 10/9

MARA HOFFMAN -gyönyörű és egyedi kollekció, ahol a minták domináltak. 10/10!

PRABAL GURUNG – nem mindenki tud azonosulni egy hasonló márkával, kissé jobban bele kell mélyedni a kollekcióba ahhoz, hogy meglássuk valódi mondanivalóját és szépségét. 10/8

CHRISTIANO SIRIANO 10/7,5

ALTUZARRA 10/6

VICTORIA BECKAM – két szó: unalmas és szürke.  10/ 4

DEREK LAM 10/6

YIGAL AZROUEL 10/7

OPENING CEREMONY- színes és vidám, egész jó. 10/ 7

LACOSTE 10/6,5

Love,

N

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply