P A R I S

2013.12.25.

Még egy könyv sem képes tökéletesen bemutatni egy várost, így elég nehéz dolgom van, mert nekem néhány sorba kell tömörítenem, pedig több száz oldalt tudnék írni róla. Számomra London az örök favorit, bár azt tudni kell, hogy a két város teljesen más, mégis hasonló… Párizs magával ragad… a széles utcáival a kiülős kávézókkal, a pékségekkel, a sajtokkal, a borokkal, a Champs Elysées-vel az Eiffel Toronnyal és az elképesztően sok múzeummal, amiket több hét alatt is képtelenség végigjárni. És arra a kérdésre pedig, hogy London, New York, Párizs és Milánó közül melyik is a divat tényleges fővárosa, bizton állítom, hogy Párizs az… Az Haute Couture  és olyan divatházak szülőhazája, mint  a Chanel, a Louis Vouitton, a Dior,  a Chloé, a Céline és még sorolhatnám…

Második alkalommal utazhattam Párizsba, az első négy éve volt, így most, 20 éves fejjel teljesen más intuíciókkal távoztam. Nem is tudom, hol kezdjem hiszen Párizsban megszámlálhatatlan mennyiségű látványosság és látnivaló van, így  a létfontosságúakat emelném ki, és azokat, amelyek mély nyomot hagytak bennem.

Azért  Karácsony előtt szerettem volna menni, mert tudtam, hogy a város még gyönyörűbb lesz a megszokottnál. Párizs minden egyes szegletén érezhető volt az ünnepi hangulat, és ez nem csak az utcákra és az éttermekre, hanem a bevásárlóközpontokra is vonatkozik.

Első körben, (ha már divatblog) kezdjük a LAFAYETTE -el. A Lafayette a világ egyik legszebb, (ha nem a legszebb) áruháza, az épület, több mint 100 éves, de még ez sem teljesen helyes így, mert rengeteg különálló épülettel rendelkezik, a férfi és a női részlegek például teljesen elválasztottak egymástól. Mondanom sem kell, hogy számomra ez olyan volt, mintha a fellegekben járnék, mert lépésenként olyan márkákba ütköztem, mint Chanel, Louis Vouitton, Zadig &Voltaire, Dior, Prada, Chloé és társai. Ezeknek a ruháknak már a látványa is elképesztő főleg abban a formában és elrendezésben, ahogyan ezt a Lafayetteben tálalják.. (A legalsó szinten a női részlegben hat focipályányi méretű területen csak cipőket találtok, érdemes oda ellátogatni…)

És íme a kilátás a legfelső szintről:

A LAFAYETTE kirakatai pedig külön műsorszámnak számítanak Párizsban..

PRINTEMPS

LADURÉE – Itt találjátok a világ legfinomabb és Blair Waldolf kedvenc macaronjait. Kihagyhatatlan!

GALIGNANI – a kontinens első angol könyvesboltja. Megmondom őszintén a többi könyvre még csak rá sem pillantottam, csőlátással indultam neki a divatrészlegnek, ahol  két és fél órát töltöttem, de végül sikerült kiválasztanom a tökéletes (majdnem 600 oldalas) “divat enciklopédiát”… egyszerűen imádom<3

EIFFEL TORONY – nem ragoznám, csak javaslom, hogy ha már ott jártok, menjetek fel a legtetejére… Elképesztő  a látvány.

SACRE COEUR BAZILIKA

NOTRE DAME  és környéke

MOULIN ROUGE és környéke – életemben nem láttam még ennyi szexshopot erotikus bár egy helyen.

CHAMPS ELYSÉES

LOUVRE

PALAIS GALLIERA MÚZEUM – ahol január 26.-ig  megtekinthetitek Azzedine Alaia kiállítását, aki eddig nem tartozott a kedvenceim közé, viszont látván azokat a ruhakreációkat, amiket az eredetileg szobrász tervező csinált, az anyaghasználatról és a szabásvonalakról nem is beszélve, finoman szólva belopta magát a szívembe.

PONT DES ARTS – MŰVÉSZETEK HÍDJA – a híres “lakatos” híd, ami számos filmben előkerül..

 

Mindvégig december közepéhez sokkolóan meleg időnk volt, körülbelül 10 fok lehetett, úgyhogy jobban nem is alakulhatott volna ez az öt nap:)

Love,

N

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply