RichArt – Egy új márka, egy új stílus, egy új életérzés

2013.06.12.

Part II.

A RichArt tagjaival való első és második találkozásom után volt egy megmagyarázhatatlan egység és energia az egész csapatban, amit nem tudtam megfogalmazni. Később a Hard Rock Café mellett sétálva eszembe jutottak azok a jól menő, régi rock együttesek – pont rájuk emlékeztetnek. 4 teljesen különböző karakter, mindeninek megvan a saját feladata, mégis egymás nélkül nem lennének teljesek.

A tervezés folyamatában mindannyian ugyanolyan mértékben részt vesznek, az már más kérdés, hogy nem mindegyikőjük rendelkezik olyan rajztehetséggel, mint Ricsi. Ő 6-7 éve aktívan rajzol, és jó ideje a RichArtot használja művésznévként, így szinte rögtön egyértelművé vált, hogy mi is lesz a márka neve. Miután papíron megvalósulnak az elképzelések, grafikusuk digitalizál és indulhat a gyártás. 

Rögtön felmerül a kérdés mindenkiben, hogy mégis miben különböznek a többi magyar tervezőtől, márkától és úgy egyáltalán mi az, amit képviselnek és kikhez szólnak tulajdonképpen? Manapság kimondottan nehéz egyedi dologgal előrukkolni, ami egyben maradandó is. Az egyedi teljes mértékben kipipálva és mivel csak márciusban alakultak, a maradandót még nem láthatjuk 100%-osan előre, de kétlem, hogy bármiféle problémát okozna nekik a fennmaradás és a piacképesség. Sőt, van egy olyan érzésem, hogy ez egy elég nagyszabású dologgá fog kiteljesedni. Ezt igazolja az is, hogy már így is rengeteg felkérésük van. Az Akvárium dolgozóinak munkaruháját is ők tervezték és rengeteg pozitív visszajelzést kaptak ezzel kapcsolatba. Persze ez még csak a kezdet… Gyanítom, hogy egyre több hasonló kaliberű feladattal kell majd megbirkózniuk.

Végre egy olyan márka, ami nem az önmegvalósításról szól, mégis nagyon erőteljesen átjön a srácok személyisége és mondanivalója.  Sajnos az a rossz hírem, hogy ezt az életérzést és azt a hihetetlen lendületet, amivel dolgoznak nehéz szavakba önteni, mert azt látni és tapasztalni kell. Az egésznek olyan „tengerparti” hangulata van. Vibráló neonszínek, feltűnéskeltő, sőt mondhatni polgárpukkasztó feliratok és minták, mint az „ I used to be a virgin”, vagy a „born to be rich”. Tény, hogy a pornószínésznős póló láttára nekem is elkerekedett a szemem, de másodpercek múlva már mosolyogtam raja. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem az irónia elég jól érezhető. Nem kezdeném el részletezni a mai társadalmat, a mai fiatalokat, akik számos esetben többnek szeretnének tűnni, mint amilyenek valójában. Akik azt hiszik, hogy a pénz minden, és kifelé is ezt sugallják, pedig gyakorlatilag nincs semmiféle tartalom mögöttük. Mi elítéljük őket, mégis ebben élünk. Aki felvesz egy RichArt pólót, az éppen ezt az életszemléletet kívánja kifigurázni. Na de mi van akkor, ha pontosan azok az emberek hordják, akik mindezt inspirálták? Pontosan ez benne a pláne, ettől olyan egyedi. Aki érti érti, aki nem nem.

“The Spot” néven nyitják meg pénteken a „boltjukat” az Akvárium felett, a Deák Ferenc téren, de a bolt nem a legtalálóbb kifejezés, mert ott nem csak meg tudjátok majd vásárolni a pólókat és a kiegészítőket, de találkozhattok azzal a hangulattal, amiről az imént beszéltem. Visszatérve az egyediséghez és a kreatív szemléletmódjukhoz, még a pult is egy szörfdeszka, amit természetesen szintén ők terveztek és festettek le. A jó hangulat és az elérhető árak garantáltak, jó szórakozást mindenkinek, aki betér hozzájuk, nem fogtok csalódni!

Love,

N

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply