The bikini body project “á lá Kayla” – Week 1

2014.06.01.

Számtalan diétát kipróbáltam már, de végül semmilyen eredmény nem született, mert sajnos képtelen voltam betartani. A helyzet az, hogy imádok enni, van néhány dolog, amit tudok nélkülözni az étrendemből, mint például a krumpli a tészta a fehér kenyér és társai, viszont egyes dolgokat annyira szeretek, hogy képtelen vagyok megválni tőlük, mert azáltal, hogy nem eszem meg őket boldogsághormonokat vonok meg magamtól. Ilyen például a croissant, a csoki és a sütemények (tudom ez elég rosszul hangzik:D). A pizzáról, a hamburgerről és más gyors-kajákról már nem is beszélek, bármennyire is csorog a nyálam, ha meglátok egy Hamburgert, nagyon ritka, hogy élek velük. Sőt nem is tudom mikor ettem utoljára a “Mekiben”… szerintem úgy egy éve lehetett.

A lényeg, hogy most belevágtam/belevágok Kalya Itsines Bikini Body Project”-jébe. Néhány hónapja találtam rá az instagram “feed”-jére, és azóta is folyamatosan sokkol az a rengeteg kép, amit a világ összes pontjáról küldenek be neki. Persze pozitív értelemben, hiszen olyan elképesztő eredményeket érnek el, már a negyedik hét után, hogy képtelen vagyok elhinni.

Kayla-nak két könyve van, amelyek a weboldaláról (www.kaylaitsines.com.au) megrendelhetőek, az egyikben edzésterv, a másikban pedig étrend tippek vannak. Az egész “project” 12 hétből áll, én most tartok az első hét végénél. Én egész életemben sportoltam, de ennek ellenére, először alig tudtam végigcsinálni a gyakorlatokat. Nagyon nagy koncentrációt, elszántságot és persze óriási állóképességet igényelnek. Nem mondom, hogy fogytam de máris minimálisan érzem magamon a változást. És egyébként is ez az egész nem is igazán a fogyásról szól, hanem arról, hogy “érezzük jól magunkat a bőrünkben”, formáljuk a testünket és éljünk egészségesebben. Itt nincs szó koplalásról, csak rendszeres, egészséges étkezésről, amit odafigyeléssel bárki képes betartani. Persze nem mondom, hogy könnyű, mert az ember nem mindig tud odafigyelni arra, hogy mit mikor eszik, főleg, ha mondjuk dolgozik vagy családja van.

Szerintem a dolog lelke a tudatosságban rejlik. Ha elmegyünk vásárolni tudatosan csak azokat a bizonyos ételeket vásároljuk meg, amelyekre a jelen esetben szükségünk van, amelyek nem tartalmaznak annyi cukrot, zsírt és szénhidrátot. Ilyenek a húsok, a halak, a tejtermékek, a tojás a zab a gyümölcsök és a zöldségek stb. Ha étteremben vacsorázunk, vagy ebédelünk ne marhapörköltet rendeljünk nokedlivel és sörrel, hanem mondjuk lazac-steak-et frissen facsart gyümölcslével. Persze a szervezetnek szüksége van szénhidrát és cukorbevitelre, csak nem mindegy, hogy az milyen formában, mennyiségben és időpontban történik.

Sokan kértétek, hogy osszam meg a tapasztalataimat a könyvről, amit meg is fogok tenni, de első körben ennél többet nem nagyon tudok mondani és nem is szeretnék semmit elkiabálni, majd ha tényleg látom az eredményét akkor természetesen érkezem egy újabb beszámolóval. Ha pedig bármilyen kérdésetek van ezzel kapcsolatban, szívesen válaszolok mindenkinek:)

Kayla egyébként fantasztikusan néz ki, ráadásul nagyon motiváló személyiség is!

http://instagram.com/kayla_itsines

Ez pedig  a tegnap reggelim volt: Rozskenyér, tojás, avokádó, paradicsom, zsírszegény sajt és narancslé. Nem is néz ki olyan rosszul egy diétához képest:))

Love,

N

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply