Toni & Guy Fashion Week Budapest

2013.04.15.

Wanna go back…

A Toni & Guy Fashion Week Budapest tavaly óta nyújt lehetőséget arra, hogy a nemzetközi divathetekhez hasonlóan, a legjobb hazai tervezők itthon is bemutassák szezonális kollekcióikat. A nézők sorai közt leginkább a szakmával találkozhatunk – buyerekkel, stylistokkal, bloggerekkel, újságírókkal, szerkesztőkkel stb… – de az érdeklődés egyre csak nő minden irányból. Sőt idén már élőben is közvetítették a Show-t.

Az elmúlt félévben meglehetősen megnőtt a divatesemények száma itthon, persze mindegyik mást reprezentált és a minőség sem biztos, hogy megegyező volt, de ezek a maguk módján mind hozzá tesznek a hazai divat fejlődéséhez, és azt hiszem, habár van mit behozni, jó úton haladunk. Néha-néha egy kicsit elszomorít az, amit látok és komolyan elgondolkozom azon, hogy mi lehet itt a probléma, miért nem működnek ezek úgy, ahogyan mondjuk külföldön, de szerencsére ilyenkor mindig közbeszól valami. Ez esetben a Toni & Guy FWB. Hazai viszonylathoz képeset bátran ki merem jelenteni, hogy ez a legszínvonalasabb esemény, amin eddig jártam. Olyan pozitív élményekkel távoztam, amikre nem is gondoltam volna. A zene, a modellek, a ruhák, a smink, a haj, a szervezés (a csúszást eltekintve), több mint profi volt, a helyszínválasztásról nem is beszélve – a Palazzo Dorottya tökéletesen beleillik az egész Fashion Week arculatába.  A bejáratnál átvehettük a Toni & Guy FWB által kiadott „The Budapest Fashion Journal” első lapszámát. Zseniális ötlet. Szerintem baki sem volt, legalábbis olyan nem, amit a nagyközönség észrevett volna.

Az Anda-n kívül az összes tervező 2013-as őszi/téli kollekcióját végignéztem és csak azt sajnáltam, hogy egy-egy bemutató csak 10 percig tartott… Csak gratulálni tudok a tervezőknek és mindenkinek, aki részt vett a szervezésben.

A napot a JE SIUS BELLE és Srej Zsófi nyitotta. A kollekciót a szürkés, halvány, pasztellszínek, az ezüst flitter és az aszimmetrikus szabás jellemezte leginkább.

A második – és általam várva várt bemutatón ANH TUAN ruháit, táskáit és cipőit láthattuk. Tuan fő inspirációs forrása a kollekciót tekintve India volt, a turbánok és az indiai zene által ez mind érezhető volt a bemutató hangulatán.  Az utolsó, hosszú fekete csipkeruha nálam vitte a pálmát.

Kate Kondas & Sophie Srej Tuan-ban

NANUSHKA hozta a megszokott stílusát, kötött pulcsik, sapkák, oversized cuccok és most jellemzően sok „hátizsákot” is láthattunk (egyébként Tuan-nal is), amit én személy szerint nem igazán szeretek, de a kollekciót imádtam. És azt hiszem jó döntés volt egy Florence and The Machine számmal nyitni, azóta azt hallgatom és mindig a kollekció jut róla eszembe…

Végül a napot a USE UNUSED zárta. Nálam ők voltak az abszolút favoritok, nagyon tetszett szinte minden egyes darab, a színvilágot tekintve őszies színek: bordó, sötétszürke, fekete és ami  különösen egyedi volt a vöröses-bordós lakkhatású anyag, ami sok ruhán feltűnt.

best dress winner – nálam ez a ruha nyert..

És a napnak ugyebár nem lehetett vége ilyen „korán”, így a hivatalos Afterparty a Baldaszti’s-ban került megrendezésre és az after afterje pedig Urimuri-ban folytatódott. Röviden és tömören; imádtam az egészet.

Love,

N

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply