Trip 2 – Porto, Lisbon

2014.09.11.

Elnézést  a késői bejegyzésért, de az elmúlt 6 napom abból állt, hogy egyik városból a másikba rohangáltunk, hogy minél több mindent tudjunk megnézni. Porto, Lisszabon és Madrid közül Porto volt a kedvencem. De vegyük szépen sorjában..

//Sorry for the late post, but this week was about rushing all around Porto, Lisbon and Madrid to see as many things as we can..! I was so tired after the flight, I almost slept yesterday all over.. Between all the cities we’ve visited, Porto was the number one for me, so I ‘ll stard with it..

PORTO

Sosem jártam Portugáliában, ezért nem igazán tudtam, hogy mire számítsak, de ez alatt az egy hét alatt az egész ország, de különösen Porto teljesen belopta magát  a szívembe! Majdnem az összes napot Portoban töltöttük. A hangulat leírhatatlan, mindenhol kisutcák, hangulatos, színes házikók, és gyönyörű épületek… De számomra a legeslegszebb dolog a kilátás volt. Minél feljebb sétáltunk, annál lélegzetelállítóbb volt a látvány.

//I didn’t know what to expect, because I’ve never been to Portugal before, but after this short visit I have to say that this country, expecially Porto winded itself to my heart! We spent almost all of our days in this amazing city, with it’s little cozy streets, sweet, colorful houses and spectacular bulidings. But what I loved the most was the view by the river and the ocean! The higher we walked the more beautiful the panoramas we saw. sometimes it was just breathtaking. It’s just impossible to describe so I’ll let the pictures speak instead.

Volt néhány kedvenc helyem, az egyik egy kávézó volt, a part mentén. Vagyis inkább úgy mondanám, hogy közvetlenül a strandon. Nem volt tömeg, annyira nyugodt és békés volt, hogy innen indítottuk a reggeleket… Bár minden egyes napom így indulna… rengeteg pozitív energiát adna!

I had a few favourite places one of them was near the ocean. There was a cute coffee bar on the beach, it was so quiet and peaceful there that we started all of our mornings there… I wish I could start all my days in a place like that… It cleans out your mind perfectly.

Az éttermek kínálata is fenomenális volt, különösen a halakat és a tengeri herkentyűket illetően. A halásznegyedben olyan finom halat ettem , amit egyhamar nem felejtek el.. Ami  a desszerteket illeti, volt egy kedvencem – a Pastel de Nata – annyira megszerettem, hogy már a receptnek is utánanéztem, és szándékomban áll valamikor a napokban elkészíteni:))

//About the food.. I loved everything! It was all about fresh fishes and sea dishes! I had the best fish of my life in the “fisher district”. The desserts were excellent too – Pastel de Nata is their famous one, I can’t count how much I ate of them..:D! I will even try to make them some day at home.. I’ve already searched out the recipe.. 🙂

Sikerült egy bortúrára is eljutnunk, amelynek örömére már van némi fogalmam a csakis Portugáliában készülő Édes borokról (Portwine)! Nem vagyok az  a “borozós” típus, de ezek a borok összehasonlíthatatlanok a többivel – olyan édesek és finomak, hogy az ember könnyedén bele tud feledkezni abba, hogy alkoholt iszik..:D!

//We even had the opportunity to visit the oldest portwine house in Porto – Graham’s. We had a tour there so now I know a lot of thing about portwine making. They are matchless – so sweet and delicate, that you are able to forgot that you’re actually drinking alcohol hahaa..:D!

LISBON

Sajnos Lisszabonban csak egy napot töltöttünk, így nem volt sok időnk végigjárni az összes látványosságot, de sikerült eljutnunk az óvárosba,  a Padrao dos Descobrimentps, a Torre de Belém ( régi vár a folyó mentén) és az Expo területére. A város nagyon tetszett, de ha választanom kellene Porto és Lisszabon között Porto-t választanám!

//We didn’t had much time here, but I loved it as well. There were so many things to see, that we could just visit the old town, the Padrao dos Descobrimentos, Torre de Belém (an old castle) the main streets and the territory of Expo. But if I had to choose between Porto and Lisbon I would definitely choose Porto!

Love,

N

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply