What to wear in the office?

2013.08.10.

Az örök dilemma azokon a bizonyos kellemetlen „korán-kelős” hétfő reggeli napokon. Nincs nő, akinek a következő gondolatok nem fordultak volna meg a fejében: „Mégis mit vegyek fel? „Nincsenek ruháim.” Nincs kedvem teljes pompában, kirittyentve megjelenni, sminkelni, tárgyalni, de még emberek közé menni sem igazán”… Ilyenkor nálam általában két dolog segít: a KÁVÉ és a ZENE. Hangulatjavítónak és kedvcsinálónak tökéletesen megfelelnek, ha esetleg még nem próbáltátok volna a kettő kombinációját reggelenként, erősen azt javaslom tegyétek meg.

És, amikor elérkezünk a bizonyos „mit is vegyünk fel az irodába” kérdéshez, sokan élnek abban a bizonyos tévhitben, hogy csakis magassarkú cipőben jelenhetnek meg a munkahelyükön. Persze bizonyára léteznek olyan helyek, ahol ezt szigorúan előírják, de manapság annyira fellazultak a dress-code szabályok, hogy szinte teljesen szabad kezet kaptunk. Loafer, szandál, sőt esetenként a sportcipő is belefér. Farmer? Miért ne? Farmerben is lehetünk elegánsak, elég egy szép inget kerítenünk a szekrény mélyéről.

Egy-két dologra azért érdemes odafigyelni, ezalatt a ruhák hosszát, vagy a dekoltázs mélységét értem.  Ha választanom kellene, egy adu ászt, biztosan a ceruzaszoknyára voksolnék.

Táska szempontjából célszerű olyan doctor-baget, vagy shoppert választanunk, amibe könnyedén belefér a laptopunk és minden egyéb mappa és dosszié.

PS.: Az ékszereket ne vigyük túlzásba, egyrészt kényelmetlen, másrészt pedig nem túl esztétikus könyékig felékszerezve járkálni az irodában, vagy fogadni az ügyfeleket. Egy szép óra is csodákra képes.

Love,

N

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply